The Mondial

Welk spelniveau je ook hebt, bij ons kun je altijd terecht om optimaal te genieten van golf. Je kunt kiezen uit de 9 holes golfbaan of de 9 holes par 3 baan. En natuurlijk ook voor ons unieke 9 holes Short Game Center. Een half uurtje, een uurtje, twee uurtjes of twee dagen golfen: je treft het allemaal op The Mondial.

Golfbaan Borghees, net over de grens bij ‘s-Heerenberg, is een prachtig gelegen baan waar zowel de beginnende als de ervaren golfer zich direct thuis zal voelen. De baan, sinds oktober 2015 in Nederlandse handen, biedt niet alleen schitterende vergezichten en 18 uitdagende holes, maar ook uitgebreide oefenfaciliteiten en een uitstekende horeca gelegenheid. Voor individuen en groepen, leden en bezoekers, zelfs voor niet-golfers is een bezoek aan golfbaan Borghees meer dan de moeite waard.

Uitgebreide speelmogelijkheden voor een geslaagde golfdag. Exact 5.748 meter hebt u te gaan. Van de heren back tee op hole 1 tot de laatste put op hole 18. Tenminste, wanneer u de ideale lijn volgt.

De golfbaan – overigens NGF A-status sinds 1985 – doet er alles aan om voor u een waardige tegenstander te zijn. Uitgebreide beplanting, royale waterpartijen en brede fairways: u krijgt alle gelegenheid om te laten zien wat u in huis hebt. Vele oefenfaciliteiten. De vele oefenfaciliteiten helpen u maximaal in het vinden van de juiste slag. De deels overdekte driving range telt niet minder dan vijftig afslagplaatsen. De specialistische slagen maakt u uzelf eigen op de diverse putting greens, chipholes en in de oefenbunker. Ook kunt u gebruik maken van een minibaan van zes par-3 holes. Bovendien zijn de meeste onderdelen ‘s avonds verlicht!

De Hoge Dijk heeft 27 holes met waarschijnlijk de beste greens van Amsterdam. De Holendrecht en Bullewijk golfbanen vormen een 18 holes wedstrijdbaan (PAR 71) met A-status en is ontworpen door de gerenommeerde golfarchitect Joan Dudok van Heel. De eerste negen holes zijn in 1990 in gebruik genomen; de tweede negen holes worden sinds 1995 bespeeld.

Golfbaan: Abcoudebaan. In het voorjaar van 2002 is de Abcoudebaan met veel enthousiasme geopend. Deze golfbaan (PAR 31) is ontworpen door Gerard Jol. De golfbaan heeft een landelijk karakter door het fraaie uitzicht op de kerktorens van Abcoude. Voorts spelen waterpartijen een belangrijke rol. Op de golfbanen kan ’s zomers en ’s winters tot zonsondergang worden gespeeld. De 18 holes golfbaan is toegankelijk voor iedere golfer, mits in het bezit van een geldig golfvaardigheidsbewijs (GVB) of handicap 54. De Abcoudebaan is behalve voor GVB bezitters ook toegankelijk voor golfers met een aantoonbare baanpermissie, afgegeven door een golfprofessional. De greenfee voor de verschillende golfbanen vindt u op de tarievenpagina. Alle golfbanen van De Hoge Dijk zijn qualifying, dus je kunt naar harte lust aan je golf en handicap werken.

Gedurende het seizoen worden de greens op 3 mm hoogte gemaaid en ook buiten het seizoen wordt er gespeeld op zomergreens. Alleen bij sneeuwval wijken we uit naar wintergreens. Golfbaan De Hoge Dijk ligt in Amsterdam en je kan gratis parkeren, de driving range is vrij toegankelijk en je kan gebruik maken van alle oefenfaciliteiten.

De 18 holes championship golfbaan van 6079 meter met A-status, is in 1987 ontworpen door de internationaal vermaarde golfarchitecten J. Dudok van Heel en Bruno Steensels.Na bijna drie decennia vormt de golfbaan een natuurlijk geheel met de bomen, heesters, waterpartijen en bunkers. In het voorjaar bloeien de talloze rododendrons en in de herfst trekken de prachtige bomen in een tooi van oker, oranje en rood de aandacht. Ook in de winter is het, dankzij de dennen, altijd groen. Hiedoor is Best Golf een golfbaan voor alle vier de seizoenen. Bos- en parkholes wisselen elkaar constant na 4 of 5 holes af. Spelers die na hole 4 het bos reeds van te dichtbij hebben ervaren, kijken uit naar de ruimte op hole 5. De waterpartijen van de parkholes doen de spelers weer verlangen naar de droge bosholes. Op warme dagen zijn de open parkholes favoriet en op dagen met veel wind genieten de beschutte bosholes weer de voorkeur. De lay-out van de golfbaan is zo uitgekiend, dat de holes mooi op elkaar aansluiten. Golfers lopen van green tot volgende tee nergens meer dan 60 meter.

Naast het kasteel met zijn prachtige terrassen en vijverpartijen ligt de absoluut uitdagende golfbaan gesitueerd. Met recht een baan met vele gezichten, golfuitdagingen en natuurschoon. De historische sfeer rondom de golfbaan wordt al benadrukt door de monumentale gebouwen. De eeuwenoude eiken, de ijskelder waarop architect Donald Steel de tee van de 3e hole creëerde en de Engelse landschapsstijl versterken deze sfeer. Voor de zware rough en de waterhindernissen zult u zeker een extra golfbal nodig hebben. Neem een 3 d kijkje op de golfbaan.

De Beemster heeft op dit moment een 9 holes wedstrijd baan met B-status. De zeer uitdagende polderbaan gelegen in een werelderfgoed, is rijk aan historische waterhindernissen en aan ruim geonduleerde greens. Leden en niet leden zijn bij ons van harte welkom. Zonder ervaring is het mogelijk een balletje te slaan op de driving range of te oefenen op de puttinggreen. Zonder GVB maar met baanpermissie kunt u ook afslaan van de oranje rabbit tee’s.

De Golfclub Golf Residentie Dronten beschikt over een een hoogwaardige 18 holes golfbaan met een totale lengte van 6.106 meter. De par van de baan is 72 en is gekwalificeerd met SR127. De baan is in de tweede helft van de jaren negentig aangelegd op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Dit verleden is nadrukkeleijk door de architect gebruikt. Het komt op een fraaie wijze tot uiting in het golvende oppervlak van de holes en het aantal grote waterpartijen. De baankwaliteit is het gehele jaar uitstekend te noemen. In de maanden mei en juni dient men echter rekening te houden met de hoge rough om de baan. Een extra handicap; de moeilijkheidsgraad neemt in die periode fors toe.

Voor zowel de beginnende als de geoefende golfers een walhalla !

Dutch Golf heeft u te bieden:

  • Uitdagende 9-holes Golfbaan, hiervoor is baanpermissie, GVB of Handicap verplicht
  • Drivingrange met 37 afslagplaatsen, in de wintermaanden op donderdagavond verlicht tot 20.00 uur
  • Oefen-puttinggreen, 2000 m2
  • Pitchinggreen, 200 m2

Niet alleen de mooie uitdagende 9-holes Par-64 Qualifying golfbaan, maar ook de twee grote puttinggreens, één kunstgrasgreen en de driving-range met 40 afslagplaatsten zijn een bezoek zeker waard. De trainingsfaciliteiten zijn uiteraard ook toegankelijk voor niet-leden/beginners. Gaarne eerst melden in het clubhuis. Faciliteiten:

  • 2600 m2 puttinggreen
  • 550 m2 kunstgrasgreen (de kwaliteit is vergelijkbaar met de greens tijdens internationale topwedstrijden)
  • 240 meter lange driving range met in totaal 40 afslagplaatsen, waarvan 10 overdekt
  • 4 oefenbunkers
Aangesloten baan Korting UGC-member Special Meer informatie
Best Golf10% Best Golf
Dutch Golf Hattem10% Dutch Golf Hattem
Dutch Golf Putten10% Dutch Golf Putten
Golf & Country Club Hooge Graven15% Golf & Country Club Hooge Graven
Golf Cochem (Dui)20%Golf Cochem (Dui)
Golf- & Businessclub de Scherpenbergh10 % Golf- & Businessclub de Scherpenbergh
Golfbaan BeemsterEUR 2,50 Golfbaan Beemster
Golfbaan De Hoge Dijk10% Golfbaan De Hoge Dijk
Golfbaan Engelenburg15% Golfbaan Engelenburg
Golfclub de Koepel10% Golfclub de Koepel
Golfclub Zuid Drenthe5 euro Golfclub Zuid Drenthe
Golfplatz Borghees20% Golfplatz Borghees
Golfvereniging AlbatrossEUR 5,- Golfvereniging Albatross
Het Rijk van Margraten10%Het Rijk van Margraten
Openbare Golfclub Dronten10% Openbare Golfclub Dronten
Rhoon Golfcenter10% Rhoon Golfcenter
The Mondial15% The Mondial